Loading...

Zorgverzekering Feinsum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Feinsum. Bijvoorbeeld naar Menzis, OHRA, Achmea, CZ, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht deze bestaande polis met jouw behoeften? Via onze scherpe zorgvergelijker kun je snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende zekerheden zoals chiropractie / tandarts. Overstappen van verzekeraar is razendsnel geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is nogal lastig. Aspecten zoals Spoedeisende zorg en Keuzevrijheid zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of Pro Life tot o.a. De Goudse en ZieZo. Hoe ontdek ik een voordelige verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels deze zorgvergelijker bekijk je gelijk en zonder problemen een betrouwbare verzekering die klopt met je zorgbehoefte. Is het lastig? Hier lees jij bruikbare info aangaande de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Eibergen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Feinsum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door de polisvergelijker – en de speciale filters – tref jij supersnel welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-feinsum


Betrouwbare zorgpolis in Feinsum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis De Glind afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Bewuzt, Interpolis. Hieronder bekijk je belangrijke factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor o.a. Aneurysma of Hallux valgus, echter ook Leerstoornis en Wijnvlek. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra polis voor tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Leeuwarderadeel) of juist een vereniging. Je ontvangt een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Feinsum?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Feinsum of ergens in de buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger online. Op deze pagina tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. negen per jaar).
 7. Kies een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn ZieZo verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Feinsum?

De basisverzekering betaalt veel voorkomende zorgkosten in Feinsum. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist en Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Bekijk de kleine letters van jouw actuele polis en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar bekijk jij meerdere algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Feinsum is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Feinsum. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Feinsum? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €75 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Feinsum is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je velerlei zorginstellingen in de gemeente Leeuwarderadeel. Onder andere: logopedie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie en ook stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, apotheek. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij De Friesland of VGZ. Controleer de voorwaarden van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Zelfstandig behandelcentrum.

Verzekeringskantoor in Feinsum

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak met betrekking tot jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Feinsum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon controleert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Feinsum