Loading...

Zorgverzekering Farmsum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Farmsum. Dit kan o.a. naar CZ, Achmea, OHRA, FBTO, Menzis. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering goed te bekijken. Past de huidige verzekering met wat jij belangrijk vindt? Via een scherpe zorgvergelijker kan men direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld beweegzorg en osteopathie. Overstappen van aanbieder is echt zo geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk niet eenvoudig. Feiten zoals Mantelzorg en Betalingsregeling vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van AnderZorg of National Academic tot aan Ditzo en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker detecteer je gelijk en makkelijk een duidelijke verzekering die matcht met alle individuele wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind je makkelijke info ten aanzien van collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Egmond aan den Hoef zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Farmsum? De premies van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de zorgvergelijker – en de speciale filters – spot jij binnen enkele minuten welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-farmsum


Betrouwbare zorgpolis in Farmsum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis De Bult afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze pagina tref je nuttige variabelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Bekkeninstabiliteit of Emfyseem, maar ook Oedeem en Uitzaaiing. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra verzekering voor brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Delfzijl) of soms een vereniging. Je ontvangt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Farmsum?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Farmsum of ergens in de buurt. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever online. Op deze pagina vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld twaalf keer).
 7. Selecteer de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn VGZ verzekering) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Farmsum?

Het basispakket staat garant voor de meeste zorgkosten in Farmsum. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Inventariseer de kleine letters van je huidige verzekeraar en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Hierna lees jij enige populaire zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Farmsum wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Farmsum. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Farmsum? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Farmsum zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je vele zorginstanties in de buurt van Delfzijl. Neem nou podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek maar ook apotheek, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Besured of Univé. Raadpleeg de kleine lettertjes van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Wortelkanaalbehandeling.

Verzekeringskantoor in Farmsum

Houd jij van een “echt” gesprek inzake je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Farmsum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur bekijkt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Farmsum