Loading...

Zorgverzekering Ezinge Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Ezinge. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, VGZ, OHRA, Menzis, FBTO. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om de huidige verzekering goed door te nemen. Past jouw huidige dekking met jouw wensen. Met medewerking van de slimme zorgvergelijker kun jij snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals fysiotherapie of medische hulp buitenland. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Termen als Basispakket en Zorgverzekeringskaart zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van De Amersfoortse of PMA tot o.a. Interpolis en ZieZo. Hoe vind ik een geschikte verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij de zorgvergelijker bekijk je direct en zonder problemen een geschikte verzekering die overeenkomt met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze website vind je nuttige info m.b.t. de naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Egchel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in oktober 2021 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Ezinge? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met uitgebreide functies – spot je binnen enkele minuten welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-ezinge


Veel gekozen zorgpolis in Ezinge?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis De Blesse afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna ontdek je een aantal aspecten die extra belangrijk zijn. Via deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor o.a. Alagille-syndroom of Kleptomanie, maar ook Monomanie en Syndroom van Gerstmann. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Winsum) of wellicht een vereniging. Jouw “win” is een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ezinge?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Ezinge of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via internet. Op deze pagina lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (kies bijv. zes per jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Univé verzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Ezinge?

De basispolis dekt allerlei zorgkosten in Ezinge. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen en Dieetadvies, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Controleer de kleine letters van de actuele verzekering en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder tref je meerdere erkende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Ezinge wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: controleer goed of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Ezinge. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Ezinge? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Ezinge moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er een aantal verschillende types zorg in de regio Winsum. Denk aan: logopedie, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie en ook plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Interpolis en Salland. Check de voorwaarden van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Woningaanpassing.

Verzekeringskantoor in Ezinge

Prefereer jij persoonlijk contact omtrent je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Ezinge. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider inventariseert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ezinge