Loading...

Zorgverzekering Exmorra Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Exmorra. Veel gekozen partijen zijn FBTO, CZ, VGZ, OHRA, Achmea. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed te bekijken. Matcht jouw afgesloten polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door een praktische zorgvergelijker kun jij snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als bijv. acupunctuur + dieetadvies. Overstappen van aanbieder is echt zo geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is tamelijk moeilijk. Begrippen als Zorgplicht + Vrije artsenkeuze komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of Ohra tot bijvoorbeeld Ik en Salland. Hoe ontdek ik een betrouwbare verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij deze zorgvergelijker bekijk je rap en zonder problemen een geschikte verzekering die in lijn is met de wensen. Meer info? Op deze website check jij bruikbare info m.b.t. de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis. Zie ook meer over Eexterveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Exmorra? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De prijs komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via ons vergelijk script – met uitgebreide functies – spot jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, HEMA is vaak een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-exmorra


Populaire zorgpolis in Exmorra?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Damwoude afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Op deze site tref je betekenisvolle variabelen waar je zeker op moet letten. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor o.a. Budd-Chiari-syndroom of Gangreen, maar ook Lactose-intolerantie en Vlektyfus. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra aanvulling voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, jouw gemeente (Súdwest-Fryslân) of mogelijk een vereniging. Je ontvangt een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Exmorra?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Exmorra of rondom deze plaats. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via het internet. Hieronder lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 6 per jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Stad Holland verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Exmorra?

Jouw basispakket vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Exmorra. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer maar ook Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Dieetadvies. Check de polisvoorwaarden van de huidige verzekeraar om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder lees jij een paar gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Exmorra wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: controleer goed of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Exmorra. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Exmorra? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Exmorra moet wel een contract hebben met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in en rondom Súdwest-Fryslân. Onder andere: ergotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek of ook psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken. De vergoedingen wisselen nogal bij Interpolis en ZieZo. Check de afspraken van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Wijkverpleging.

Verzekeringskantoor in Exmorra

Heb jij het liefst een “echt” gesprek aangaande de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Exmorra. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige kijkt naar je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Exmorra