Loading...

Zorgverzekering Etten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Etten. Denk bijvoorbeeld aan CZ, Achmea, OHRA, VGZ, FBTO. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Past deze actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van een slimme zorgvergelijker kun jij direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals brillen en lenzen en geneesmiddelen. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is vaak moeilijk. Zaken als Aanvullende zorg en Collectieve verzekeringen zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Besured of inTwente tot bijv. De Goudse en Univé. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via deze zorgvergelijker detecteer je vlug en makkelijk een duidelijke verzekering die in lijn is met je behoeften. Is het lastig? Op onze website lees je handige informatie over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering. Zie ook meer over Eerbeek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Etten? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis verschilt per persoon. De vergoeding kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door de zorgvergelijker – en de speciale filters – spot je direct welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg betreft vaak een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-etten


De beste zorgpolis in Etten?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Cuijk afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna vind je enkele onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgverleners waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor o.a. Atheroomkyste of Hypovolemie, echter ook Myoom en Reactive Airways Dysfunction Syndrome. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (de max is €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra dekking voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Oude IJsselstreek) of wellicht een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een voordelige premie (korting van 5-10%). Soms is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Etten?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Etten of rondom deze plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via het internet. Op deze pagina lees je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 9 behandelingen).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Menzis verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Etten?

Jouw basisverzekering compenseert allerlei zorgkosten in Etten. Zo ben je standaard verzekerd voor onder andere Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek maar ook Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Check de condities van de actuele modules om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Hierna lees jij een paar erkende zorgverleners in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Etten wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: controleer goed of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Gelderland. Is er geen contract? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Etten. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Etten? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Etten is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstanties in de streek Oude IJsselstreek. Zoals kraamzorg, logopedie, ergotherapie, podotherapie en apotheek, audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij inTwente of Zorg en Zekerheid. Controleer de afspraken van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Voorleesapparatuur.

Verzekeringskantoor in Etten

Geef jij de voorkeur aan face to face contact t.a.v. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Etten. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur bespreekt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Etten