Loading...

Zorgverzekering Est Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Est. Bijvoorbeeld naar OHRA, FBTO, Achmea, VGZ, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om het huidige contract goed te bekijken. Matcht jouw afgesloten polis bij jouw situatie? Geholpen door onze nuttige zorgvergelijker kun jij gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als manuele therapie / mantelzorg. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is tamelijk niet makkelijk. Feiten zoals Zorgplicht of Betalingsregeling zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot o.a. DSW en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van onze zorgvergelijker bekijk je direct en zonder problemen een goedkope verzekering die klopt met alle behoeften. Is het lastig? Op onze website tref jij nuttige info aangaande de eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Eenum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Est? De premies van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De hoogte van de premie komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk je snel welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden is vaak een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-est


Meest gekozen zorgpolis in Est?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Cruquius afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Hierna tref je veel besproken onderdelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Cotard-syndroom of Epispadie, maar ook Laurence-Moon-Bardet-Biedl-syndroom en RIND. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra module voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Neerijnen) of soms een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Est?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Est of ergens in de buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via internet. Hierna lees jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 9 keer).
 7. Neem besluit over een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Kiemer verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Est?

Jouw basispakket staat garant voor de meeste zorgkosten in Est. Op die manier staat de verzekeraar garant voor zaken als Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis en tevens Wijkverpleging, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de algemene voorwaarden van de huidige verzekering om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op deze pagina bekijk jij een aantal gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Est wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: trek even na of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Gelderland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Est. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Est? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Est moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorgbedrijven in de gemeente Neerijnen. Neem nou logopedie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek en psychologische zorg, haptonomie, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie. De vergoedingen wisselen nogal bij Menzis en VGZ. Bekijk de afspraken van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Voorbehoedsmiddelen.

Verzekeringskantoor in Est

Wil je het liefsteen “echt” gesprek ten aanzien van een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Est. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur bekijkt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Est