Loading...

Zorgverzekering Esbeek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Esbeek. Populaire keuzes zijn OHRA, Achmea, VGZ, FBTO, Menzis. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is slim om jouw huidige polis goed te bekijken. Past jouw actuele dekking nog met jouw situatie? Geholpen door de handige zorgvergelijker kun jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende polissen zoals o.a. chiropractie of huidbehandelingen. Overstappen van aanbieder is razendsnel gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Termen als Zorgverzekeringswet (Zvw) en Collectieve zorgverzekering zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van CZ of OZF tot Ditzo en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een passende aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij een zorgvergelijker tref je rap en probleemloos een voordelige verzekering die aansluit op de wensen. Hulp nodig? Hier tref je nuttige info met betrekking tot de aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Zie ook meer over Eemnes zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Esbeek? De premies van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de polisvergelijker – met bruikbare filters – spot jij supersnel welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-esbeek


Meest gekozen zorgpolis in Esbeek?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Cornwerd afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze site tref je een aantal begrippen die van belang zijn. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor bijvoorbeeld Congenitale sferocytose of Downsyndroom, echter ook Neurofibromatose en Zoönose. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is lagere maandlasten. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, de gemeente (Hilvarenbeek) of via een onderwijsinstelling. Het voordeel is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Esbeek?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Esbeek of in deze buurt. Handig: je doet dit veel rapper en duidelijker via internet. Hieronder vind jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld zes per jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. De Goudse verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Esbeek?

Jouw basisverzekering compenseert een groot deel van de zorgkosten in Esbeek. Daarmee ben je standaard verzekerd voor o.a. Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Echter ook Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Lees de algemene voorwaarden van je actuele dekking en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop check jij een paar vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Esbeek wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Een basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: loop na of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Esbeek. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Esbeek? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Esbeek zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorgbedrijven in de buurt van Hilvarenbeek. Zoals podotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg en plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, stoppen met roken, audicien. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd of Stad Holland. Bekijk de afspraken van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Vlokkentest.

Verzekeringskantoor in Esbeek

Wil je het liefstface to face contact m.b.t. je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Esbeek. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige checkt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Esbeek