Loading...

Zorgverzekering Erm Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Erm. Bijvoorbeeld naar VGZ, OHRA, CZ, FBTO, Achmea. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht jouw afgesloten zorgverzekering met jouw behoeften? Geholpen door onze slimme zorgvergelijker kan men direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als bijv. preventieve zorg + mantelzorg. Het overstappen is echt zo afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is tamelijk complex. Zaken als Gemoedsbezwaarde + Restitutiepolis vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of ONVZ tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en Salland. Hoe vind ik een betrouwbare aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker bekijk je vlug en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die past bij de zorgwensen. Kom je er niet uit? Op deze website bekijk jij makkelijke specificaties met betrekking tot de basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Eelde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in januari 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Erm? De premies van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de vergelijk module – met uitgebreide functies – spot je binnen 1 minuut welke organisatie de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden betreft vaak een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-erm


De beste zorgpolis in Erm?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ‘t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Colijnsplaat afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Hieronder vind je enkele onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgadressen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Aortaruptuur of Gespleten gehemelte, echter ook Masochisme en Seksueel overdraagbare aandoening. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Coevorden) of juist een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Erm?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Erm of rondom deze plaats. Handig: je doet dit veel rapper en duidelijker online. Op deze pagina check je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 12 keer).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld DSW verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Erm?

Jouw basispakket compenseert een groot deel van de zorgkosten in Erm. Op die manier ben je standaard verzekerd voor zaken als Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen, Medisch specialist. Echter ook Ergotherapie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Lees de condities van je huidige verzekering om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina tref je enkele veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Erm is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: loop na of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Erm. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Erm? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Erm moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorginstellingen in de buurt van Coevorden. Neem nou podotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg of plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, haptonomie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij C4Me of Pro Life. Bestudeer de condities van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen Verslaving met opname.

Verzekeringskantoor in Erm

Houd jij van face to face contact met betrekking tot de zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Erm. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider kijkt naar je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Erm