Loading...

Zorgverzekering Eppenhuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Eppenhuizen. Bijvoorbeeld naar OHRA, Menzis, FBTO, CZ, VGZ. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt jouw huidige verzekering nog met jouw situatie? Via de slimme zorgvergelijker kan jij vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals tand en huidtherapie. Overstappen van polis is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is vaak gecompliceerd. Feiten zoals Naturapolis + PGB zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van C4Me of PNOZorg tot bijvoorbeeld De Friesland en VvAA. Hoe achterhaal ik een betrouwbare polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door deze zorgvergelijker detecteer je gelijk en zonder problemen een voordelige verzekering die aansluit op jouw zorgbehoefte. Is het lastig? Op deze website bekijk je praktische adviezen aangaande de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Ede zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Eppenhuizen? De premies van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De premie hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – check je supersnel welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, HEMA is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-eppenhuizen


Populaire zorgpolis in Eppenhuizen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Casteren afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Verderop tref je cruciale begrippen die jou verder op weg helpen. Met deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Clusterhoofdpijn of Fenylketonurie, echter ook Litteken en Speekselvloed. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra dekking voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, gemeente (Eemsmond) of soms een onderwijsinstelling. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eppenhuizen?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Eppenhuizen of omgeving. Tip: je doet dit veel rapper en simpeler op internet. Hieronder lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. negen behandelingen).
 7. Bepaal een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. C4Me verzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Eppenhuizen?

Het basispakket betaalt veel zorgkosten in Eppenhuizen. Zodoende worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Inventariseer de kleine letters van je huidige dekking en controleer wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder check jij enkele algemene zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Eppenhuizen wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: loop na of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Eppenhuizen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Eppenhuizen? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van een paar tientjes per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Eppenhuizen moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere soorten zorg in de streek Eemsmond. Onder andere: kraamzorg, logopedie, podotherapie, diëtetiek maar ook audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij AnderZorg of Stad Holland. Bekijk de condities van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Vergoedingen Verloskundige zorg en kraamzorg uit de aanvullende verzekering.

Verzekeringskantoor in Eppenhuizen

Heb jij het liefst een “echt” gesprek omtrent je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Eppenhuizen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist bespreekt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eppenhuizen