Loading...

Zorgverzekering Enter Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Enter. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, FBTO, CZ, Menzis, VGZ. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past deze geldende verzekering met jouw wensen. Geholpen door onze nuttige zorgvergelijker kun je vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende verzekeringen zoals mindfulness + acnetherapie. Het overstappen is binnen 2 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is tamelijk niet makkelijk. Begrippen als Basispakket of SKGZ zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van Avéro Achmea of PMA tot HEMA en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door een zorgvergelijker vind je gelijk en zonder problemen een geschikte verzekering die aansluit op alle individuele wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij nuttige details aangaande de eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Echtenerbrug zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Enter? De kosten van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de vergelijk module – met bruikbare filters – bekijk je binnen 1 minuut welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-enter


Betrouwbare zorgpolis in Enter?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Callantsoog afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze pagina tref je nuttige factoren waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor bijvoorbeeld Atresie varianten of Frigide, echter ook Kwashiorkor en Striae. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Wierden) of soms een vereniging. Je krijgt een lagere premie (korting van 5-10%). In de regel is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Enter?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Enter of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn twaalf stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld AnderZorg verzekering) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Enter?

Het basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Enter. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Controleer de kleine letters van jouw actuele verzekering en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina tref je een aantal populaire zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Enter wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inventariseer of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Enter. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Enter? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Enter moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je velerlei verschillende types zorg in en rondom Wierden. Onder andere: logopedie, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg of ook psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien, haptonomie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij CZdirect of PNOZorg. Bekijk de dekking van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Vergoedingen Verblijfskosten logeer- of gasthuis.

Verzekeringskantoor in Enter

Houd jij van 1 op 1 contact inzake de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Enter. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur controleert jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Enter