Loading...

Zorgverzekering Ens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Ens. Dit kan o.a. naar OHRA, VGZ, Menzis, Achmea, CZ. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht de bestaande polis nog met jouw situatie? Aan de hand van een handige zorgvergelijker kun jij snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals o.a. vaccinaties + alternatieve geneeswijzen. De overstap is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is vaak gecompliceerd. Zaken als Verplicht eigen risico en Zorgaanbieders zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Zorg en Zekerheid of Pro Life tot Ik en Zekur. Hoe vind ik een professionele verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van deze zorgvergelijker bekijk je vlug en gemakkelijk een duidelijke verzekering die overeenkomt met jouw wensen. Problemen? Hier bekijk jij bruikbare informatie m.b.t. de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis. Zie ook meer over Echt zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Ens? De premies van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De premie komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de polisvergelijker – en de speciale filters – check jij supersnel welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-ens


Populaire zorgpolis in Ens?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Buurmalsen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Univé. Hieronder ontdek je belangrijke onderdelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor onder andere Agorafobie of Hallux valgus, maar ook Koorts en Somatoforme stoornis. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Noordoostpolder) of via een vereniging. Jouw “win” is een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ens?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Ens of omgeving. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via het internet. Hierna vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. achttien keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Zorg en Zekerheid) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Ens?

De basispolis betaalt veel zorgkosten in Ens. Zodoende staat de verzekeraar garant voor zaken als Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Echter ook Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Controleer de condities van je huidige dekking en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar tref je enige gangbare zorgverleners in de provincie Flevoland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Ens wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Flevoland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Ens. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Ens? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Ens moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je velerlei verschillende types zorg in de buurt van Noordoostpolder. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, logopedie, diëtetiek of ook apotheek, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Menzis en National Academic. Check de condities van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Verbandmiddelen.

Verzekeringskantoor in Ens

Wil je het liefstface to face contact omtrent de zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Ens. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur checkt jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ens