Loading...

Zorgverzekering Enkhuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Enkhuizen. Populaire keuzes zijn FBTO, Menzis, VGZ, OHRA, CZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht deze geldende dekking met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van onze handige zorgvergelijker kan je rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld tandheelkundige hulp / osteopathie. Overstappen van polis is binnen 2 minuten gedaan.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is vaak gecompliceerd. Aspecten zoals Bestuursrechtelijke premie en Medische selectie vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van C4Me of Kiemer tot o.a. Interpolis en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door de zorgvergelijker tref je vlug en moeiteloos een goede verzekering die overeenkomt met je zorgwensen. Meer info? Op deze website check jij nuttige details m.b.t. de aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Easterwierrum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2021 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Enkhuizen? De prijzen van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels onze vergelijker – met handige zoekfuncties – check je direct welke polis de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2021tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, HEMA, Besured, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-enkhuizen


Betrouwbare zorgpolis in Enkhuizen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Bussum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Op deze pagina lees je meer over enkele begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor o.a. Atypisch autisme of Hordeolum externum, en tevens voor bijv. Leerstoornis en Teratogeen. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra polis voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Enkhuizen) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Soms betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Enkhuizen?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Enkhuizen of ergens in de buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler d.m.v. internet. Op deze pagina lees je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 12 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Zilveren Kruis) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Enkhuizen?

Het basispakket vergoedt veel zorgkosten in Enkhuizen. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis en tevens Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de condities van de huidige verzekering en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar lees je een paar erkende zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Enkhuizen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: check even of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Enkhuizen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Enkhuizen? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Enkhuizen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal verschillende types zorg in en rondom Enkhuizen. Zoals kraamzorg, logopedie, diëtetiek, podotherapie en ook psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij inTwente of Zekur. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Vasectomie.

Verzekeringskantoor in Enkhuizen

Wil je het liefstface to face contact rondom jouw zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Enkhuizen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige bekijkt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Enkhuizen