Loading...

Zorgverzekering Engwierum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Engwierum. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, OHRA, FBTO, CZ, VGZ. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht jouw geldende verzekering met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze praktische zorgvergelijker kan men direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld zwangerschap en bevalling + homeopathie. Overstappen van polis is binnen 5 minuten geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is nogal complex. Feiten zoals AWBZ of SKGZ zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of Kiemer tot o.a. Delta Lloyd en United Consumers. Hoe vind ik een betrouwbare verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker detecteer je direct en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die klopt met jouw behoeften. Is het lastig? Op onze website vind jij makkelijke info ten aanzien van collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Eastermar zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Engwierum? De premies van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. onze vergelijker – inclusief handige filters – bekijk je snel welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-engwierum


Betrouwbare zorgpolis in Engwierum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Burum afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Verderop vind je een aantal aspecten die extra belangrijk zijn. Dankzij deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere ACE-remmer of ECHO-virus, maar ook Melena en Windei. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, jouw gemeente (Dongeradeel) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Het voordeel is korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Engwierum?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Engwierum of ergens in de buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever d.m.v. internet. Hier check je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 36 per jaar).
 7. Neem besluit over de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. ZieZo) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Engwierum?

Jouw basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Engwierum. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Bekijk de polisvoorwaarden van jouw huidige polis en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop bekijk je een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Engwierum wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: check even of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Engwierum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Engwierum? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €30 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Engwierum moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er vele soorten zorg in de gemeente Dongeradeel. Zoals kraamzorg, podotherapie, logopedie, ergotherapie of plastische chirurgie, haptonomie, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij CZ en OZF. Check de afspraken van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Valpreventietraining.

Verzekeringskantoor in Engwierum

Prefereer jij face to face contact m.b.t. een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Engwierum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon inventariseert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Engwierum