Loading...

Zorgverzekering Emmen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Emmen. Bijvoorbeeld naar FBTO, VGZ, Menzis, Achmea, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Klopt deze afgesloten polis met jouw wensen. Met medewerking van een snelle zorgvergelijker kan iedereen gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals tand plus alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is redelijk lastig. Termen als SKGZ of Zorgplicht zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van C4Me of ONVZ tot bijv. HEMA en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een geschikte verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via onze zorgvergelijker tref je direct en ongecompliceerd een geschikte verzekering die past bij je zorgwensen. Meer info? Op deze pagina spot jij handige adviezen met betrekking tot de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Eagum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Emmen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De prijs wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – check jij binnen enkele minuten welke organisatie de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden is meestal wel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-emmen


Populaire zorgpolis in Emmen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Burgerveen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Hierna tref je nuttige factoren die van belang zijn. Aan de hand van deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Bipolaire stoornis of Epileptisch insult, en tevens voor bijv. Misselijkheid en Tinnitus. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (de max is €500). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra module voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Emmen) of soms een onderwijsinstelling. Je krijgt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Emmen?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Emmen of in deze buurt. Maar het kan nog sneller en nog effectiever via het internet. Onderstaand tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere twaalf keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Univé) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Emmen?

Jouw basispolis dekt allerlei zorgkosten in Emmen. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Controleer de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekeraar en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar check je enige algemene zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Emmen is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: controleer goed of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Emmen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Emmen? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Emmen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er velerlei zorginstanties in de regio Emmen. Neem nou ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie en ook haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien, apotheek. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Bewuzt of Salland. Controleer de voorwaarden van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Vergoedingen Vaatbehandeling.

Verzekeringskantoor in Emmen

Wil je het liefst1 op 1 contact t.a.v. de zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Emmen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon controleert jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Emmen