Loading...

Zorgverzekering Elp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Elp. Veel gekozen partijen zijn Achmea, OHRA, CZ, FBTO, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Matcht deze huidige zorgverzekering nog met jouw situatie? Via de handige zorgvergelijker mag ook jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld huidtherapie of zwangerschap en geboorte. Overstappen van polis is razendsnel gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is nogal gecompliceerd. Begrippen als Tweedelijns zorg + GVS vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of inTwente tot bijvoorbeeld De Goudse en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een voordelige verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via deze zorgvergelijker achterhaal je vlug en eenvoudig een goedkope verzekering die matcht met je zorgbehoefte. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij nuttige informatie over de aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Bekijk ook meer info over Drunen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Elp? De kosten van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door ons vergelijk script – met uitgebreide functies – zoek jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum betreft vaak een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-elp


Populaire zorgpolis in Elp?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Bunde afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Univé, Interpolis, Zilveren kruis. Verderop bekijk je een aantal variabelen die extra belangrijk zijn. Met deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Alveolitis (long) of Enterobiasis, echter ook Lichen sclerosus en Stomatitis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra aanvulling voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Midden-Drenthe) of wellicht een vereniging. Je krijgt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Elp?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Elp of in een omliggende plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler via het internet. Hier lees je onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 6 per jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. PNOZorg) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Elp?

Jouw basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Elp. Hiermee ben je standaard verzekerd voor o.a. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen, Medisch specialist. Maar denk ook aan Logopedie, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Controleer de kleine letters van de actuele verzekeraar om te zien wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Hierna lees je een aantal algemene zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Elp wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Elp. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Elp? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €35 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Elp moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorgbedrijven in de gemeente Midden-Drenthe. Bijvoorbeeld: logopedie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg of haptonomie, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij C4Me en Ohra. Bestudeer de condities van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Trippelstoel.

Verzekeringskantoor in Elp

Houd jij van 1 op 1 contact inzake een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Elp. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Elp