Loading...

Zorgverzekering Elkenrade Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Elkenrade. Dit kan o.a. naar CZ, Menzis, FBTO, OHRA, VGZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past jouw afgesloten polis nog met jouw situatie? Met behulp van deze innovatieve zorgvergelijker kun jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals alternatieve zorg plus vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is nogal complex. Zaken als EHIC en Zorgplicht zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of PNOZorg tot o.a. De Goudse en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels onze zorgvergelijker achterhaal je direct en eenvoudig een goedkope verzekering die matcht met jouw zorgbehoefte. Hulp nodig? Op onze website check jij praktische gegevens met betrekking tot de naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Drongelen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Elkenrade? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via onze vergelijker – met uitgebreide functies – spot jij binnen enkele minuten welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Extra veel voordeel op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is in de regel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-elkenrade


Veel gekozen zorgpolis in Elkenrade?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Budel afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hieronder ontdek je een aantal factoren waar je zeker op moet letten. Dankzij deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor bijvoorbeeld Coeliakie of Hematurie, maar ook Maagkanker en Slapeloosheid. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, een gemeente (Gulpen-Wittem) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je ontvangt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Elkenrade?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Elkenrade of in deze buurt. Maar dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker d.m.v. internet. Hierna tref je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 6 keer p/jaar).
 7. Beslis over een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Menzis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Elkenrade?

Jouw basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Elkenrade. Zo ben je standaard verzekerd voor zaken als Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist. Echter ook Ergotherapie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Check de kleine letters van de actuele modules en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hieronder tref je enkele algemene zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Elkenrade wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Tip: verifieer of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Elkenrade. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Elkenrade? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €55 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Elkenrade moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Ook vind je een aantal zorgbedrijven in de streek Gulpen-Wittem. Zoals diëtetiek, logopedie, podotherapie, ergotherapie en audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, apotheek. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Avéro Achmea of UMC Zorgverzekering. Bekijk de dekking van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Toiletverhoger los.

Verzekeringskantoor in Elkenrade

Houd jij van face to face contact rondom de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Elkenrade. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige kijkt naar je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Elkenrade