Loading...

Zorgverzekering Eleveld Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Eleveld. Bijvoorbeeld naar FBTO, Achmea, Menzis, OHRA, VGZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om het huidige contract goed te bekijken. Klopt jouw huidige polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door een nuttige zorgvergelijker mag ook jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen zoals o.a. zwangerschap en geboorte plus fysiotherapie. De overstap is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is tamelijk complex. Begrippen als Zorgpolis en Collectieve zorgverzekering komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Promovendum of Ohra tot bijvoorbeeld Ditzo en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door de zorgvergelijker detecteer je rap en probleemloos een geschikte verzekering die past bij alle individuele wensen. Hulp nodig? Hier bekijk je makkelijke gegevens over de eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Drogeham zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Eleveld? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De vergoeding komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de zorgvergelijker – met bruikbare filters – zoek jij supersnel welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden is meestal wel een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-eleveld


Betrouwbare zorgpolis in Eleveld?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Bruntinge afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Hierna vind je betekenisvolle variabelen die jou verder op weg helpen. Via deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Apotemnofilie of Homofobie, en tevens voor bijv. Oligohydramnion en Rhinitis. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra dekking voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Aa en Hunze) of via een onderwijsinstelling. Je ontvangt een lagere premie (korting van 5-10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eleveld?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Eleveld of rondom deze plaats. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever op internet. Onderstaand check jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. negen stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is inTwente) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Eleveld?

De basisverzekering betaalt veel zorgkosten in Eleveld. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijv. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen. Echter ook Verloskundige zorg, Dieetadvies, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de polisvoorwaarden van je huidige modules om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Op onze website bekijk jij enkele vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Eleveld wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Een basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: inspecteer of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Eleveld. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Eleveld? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €70 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Eleveld is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er een aantal verschillende types zorg in de gemeente Aa en Hunze. Denk aan: podotherapie, kraamzorg, logopedie, ergotherapie of stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij DSW of National Academic. Bestudeer de kleine lettertjes van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Vergoedingen Tinnitusmaskeerder.

Verzekeringskantoor in Eleveld

Prefereer jij persoonlijk contact rondom je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Eleveld. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider kijkt naar je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eleveld