Loading...

Zorgverzekering Elahuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Elahuizen. Bijvoorbeeld naar CZ, Achmea, FBTO, OHRA, VGZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht deze geldende polis met jouw behoeften? Geholpen door onze innovatieve zorgvergelijker kun jij vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als bijv. mantelzorg of chiropractie. Overstappen van aanbieder is echt zo afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is best moeilijk. Aspecten zoals College voor Zorgverzekeringen + Vrije artsenkeuze komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot bijv. Delta Lloyd en Salland. Hoe achterhaal ik een gewoon goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van een zorgvergelijker bekijk je vlug en probleemloos een voordelige verzekering die matcht met je wensen. Problemen? Op deze website tref jij bruikbare specificaties ten aanzien van naturapolis, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Driezum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Elahuizen? De premies van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – inclusief handige filters – zoek jij gelijk welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-elahuizen


Betrouwbare zorgpolis in Elahuizen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Bruinisse afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, Bewuzt. Op deze site vind je betekenisvolle variabelen die jou verder op weg helpen. Met deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Achondroplasie of Hemolyse, maar ook Monosomie en Ticstoornis. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, gemeente (De Friese Meren) of via een opleiding. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Elahuizen?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Elahuizen of omgeving. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler d.m.v. internet. Hierna vind je onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 9 per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn De Goudse) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Elahuizen?

De basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Elahuizen. Hiermee worden kosten gedekt van onder andere Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Echter ook Wijkverpleging, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van je huidige verzekeraar en ontdek wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website spot je enkele gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Elahuizen wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: check even of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Elahuizen. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Elahuizen? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €25 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Elahuizen moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er een aantal verschillende types zorg in de gemeente De Friese Meren. Onder andere: kraamzorg, logopedie, ergotherapie, podotherapie en ook stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, apotheek, audicien. De vergoedingen zijn erg wisselend bij De Amersfoortse en Ohra. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Vergoedingen Thuisdialyse.

Verzekeringskantoor in Elahuizen

Wil je het liefstpersoonlijk contact m.b.t. een zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Elahuizen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige bespreekt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Elahuizen