Loading...

Zorgverzekering Eindhoven Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Eindhoven. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, FBTO, VGZ, OHRA, CZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt deze actuele dekking met jouw wensen. Geholpen door de slimme zorgvergelijker kan iedereen rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals o.a. brillen en lenzen / medische hulp buitenland. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is best lastig. Termen als Zorgpremie en Drempelinkomen zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van Promovendum of PMA tot bijv. De Friesland en ZieZo. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels een zorgvergelijker tref je snel en zonder problemen een goede verzekering die aansluit op alle individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze website bekijk je nuttige details over de eigen risico, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Driehuis zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Eindhoven? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Zo kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De kostprijs wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – spot je binnen enkele minuten welke polis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum betreft vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-eindhoven


Populaire zorgpolis in Eindhoven?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Brucht afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Hieronder lees je meer over een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgadressen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor onder andere Bagassose of Hondsdolheid, echter ook Nystagmus en Tuberculose. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500). Jouw “win” is lagere maandlasten. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra polis voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Eindhoven) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eindhoven?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Eindhoven of omgeving. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via internet. Hierna lees je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (o.a. achttien stuks per jaar).
 7. Kies de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. DSW) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Eindhoven?

De basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Eindhoven. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Dieetadvies, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Inventariseer de voorwaarden van de actuele polis en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop tref je enige gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Eindhoven wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: inspecteer of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Eindhoven. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Eindhoven? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Eindhoven moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je velerlei zorginstellingen in de gemeente Eindhoven. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, ergotherapie, kraamzorg of ook plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, haptonomie, stoppen met roken. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij Ik of Univé. Bekijk de afspraken van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Therapeutische steunkousen.

Verzekeringskantoor in Eindhoven

Heb jij het liefst 1 op 1 contact aangaande jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Eindhoven. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist geeft advies op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon kijkt naar jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eindhoven