Loading...

Zorgverzekering Eijsden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Eijsden. Bijvoorbeeld naar OHRA, CZ, Achmea, Menzis, VGZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om jouw huidige polis goed te bekijken. Klopt de geldende verzekering nog met jouw situatie? Met medewerking van onze snelle zorgvergelijker kan iedereen direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als huidtherapie + beweegzorg. De overstap is binnen mum van tijd gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk lastig. Feiten zoals PGB en Natura zorgverzekering komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of OZF tot aan Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een geschikte aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door de zorgvergelijker tref je direct en probleemloos een betrouwbare verzekering die klopt met de zorgwensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij makkelijke adviezen aangaande de aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Driebruggen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Eijsden? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Zo kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – check jij binnen 1 minuut welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Extra veel voordeel op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Besured is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-eijsden


Betrouwbare zorgpolis in Eijsden?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Bruchem afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Hierna lees je meer over cruciale onderdelen waar je zeker op moet letten. Met deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor bijvoorbeeld Bloom-syndroom of Gonorroe, echter ook Paruresis en Sarcoïdose. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Eijsden-Margraten) of mogelijk een onderwijsinstelling. Het voordeel is een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eijsden?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Eijsden of ergens in de buurt. Maar je doet dit veel rapper en gemakkelijker online. Hierna bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (o.a. 9 behandelingen).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld Ditzo) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Eijsden?

De basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Eijsden. Hiermee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen. Echter ook Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging. Check de algemene voorwaarden van je huidige verzekeraar en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina tref je enige populaire zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Eijsden wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inventariseer of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Eijsden. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Eijsden? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Eijsden moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Ook vind je vele zorginstanties in de gemeente Eijsden-Margraten. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie of apotheek, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken. De financiële compensaties wisselen nogal bij Menzis of ONVZ. Bestudeer de dekking van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Therapeutisch elastische kousen (TEK).

Verzekeringskantoor in Eijsden

Heb jij het liefst persoonlijk contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Eijsden. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bespreekt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eijsden