Loading...

Zorgverzekering Egmond aan Zee Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Egmond aan Zee. Populaire keuzes zijn VGZ, Achmea, Menzis, OHRA, FBTO. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Past deze actuele verzekering met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door een nuttige zorgvergelijker kan iedereen nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende modules als bijv. EHBO-advies of huidbehandelingen. Het overstappen is in een paar minuutjes geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is tamelijk gecompliceerd. Zaken als Inkomensafhankelijke premie of Wanbetaler zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot aan FBTO en Zekur. Hoe stap ik over naar een professionele polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker detecteer je vlug en eenvoudig een aantrekkelijke verzekering die matcht met de wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij handige info aangaande de naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Dreumel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Egmond aan Zee? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. De premie komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door de zorgvergelijker – inclusief handige filters – check je direct welke organisatie de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden betreft vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-egmond-aan-zee


Veel gekozen zorgpolis in Egmond aan Zee?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Bronneger afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Hierna bekijk je betekenisvolle onderdelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor onder andere Aambei of Hirsutisme, en tevens voor bijv. Muisarm en Shaken baby-syndroom. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Bergen (NH.)) of soms een vereniging. Je hebt recht op een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Egmond aan Zee?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Egmond aan Zee of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en simpeler via internet. Hier tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 36 per jaar).
 7. Neem besluit over de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is CZ) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Egmond aan Zee?

Het basispakket dekt veel zorgkosten in Egmond aan Zee. Zo worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en tevens Wijkverpleging, Logopedie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Lees de kleine letters van jouw huidige dekking om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Hierna lees je enige populaire zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Egmond aan Zee wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: controleer goed of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Egmond aan Zee. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Egmond aan Zee? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Egmond aan Zee moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal soorten zorg in de streek Bergen (NH.). Neem nou ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, logopedie en ook audicien, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij De Goudse of ONVZ. Controleer de afspraken van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen TENS (pijnbestrijding).

Verzekeringskantoor in Egmond aan Zee

Wil je het liefstpersoonlijk contact aangaande je zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Egmond aan Zee. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur kijkt naar je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Egmond aan Zee