Loading...

Zorgverzekering Eext Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Eext. Bijvoorbeeld naar OHRA, Menzis, Achmea, CZ, FBTO. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past deze afgesloten zorgverzekering met jouw behoeften? Met medewerking van een innovatieve zorgvergelijker kun jij snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen zoals o.a. tandheelkundige hulp en mantelzorg. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk gecompliceerd. Zaken als Collectieve zorgverzekering en Zorgverzekeringswet (Zvw) zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van ZorgDirect of OZF tot o.a. Interpolis en Salland. Hoe ontdek ik een geschikte verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via deze zorgvergelijker vind je direct en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die spoort met alle wensen. Hulp nodig? Op deze website tref jij praktische informatie ten aanzien van aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Dordrecht zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Eext? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je al veel besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de vergelijk module – en de speciale filters – bekijk jij binnen 1 minuut welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-eext


Veel gekozen zorgpolis in Eext?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Broek op Langedijk afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Hierna bekijk je een aantal factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor o.a. Charles Bonnet-syndroom of Granuloma annulare, maar ook Miltvuur en Taaislijmziekte. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra verzekering voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Aa en Hunze) of soms een school. Het voordeel is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eext?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Eext of omgeving. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via het internet. Hierna vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld negen stuks per jaar).
 7. Selecteer de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn De Amersfoortse) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Eext?

De basisverzekering staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Eext. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Ergotherapie, Logopedie, Dieetadvies. Controleer de kleine letters van jouw huidige verzekeraar om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Verderop vind jij enkele gangbare zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Eext wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: check even of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Eext. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Eext? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €35 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Eext is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog vele zorginstellingen in de buurt van Aa en Hunze. Onder andere: kraamzorg, logopedie, podotherapie, diëtetiek maar ook psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij inTwente of Univé. Raadpleeg de dekking van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Tandsteen verwijderen.

Verzekeringskantoor in Eext

Wil je het liefst1 op 1 contact ten aanzien van een zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Eext. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige kijkt naar jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eext