Loading...

Zorgverzekering Eesterga Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Eesterga. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Achmea, FBTO, VGZ, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt deze bestaande polis met jouw wensen. Geholpen door deze innovatieve zorgvergelijker kan jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als bijv. opticien + alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is redelijk complex. Feiten zoals Overstapservice of Declareren komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of inTwente tot bijv. De Goudse en United Consumers. Hoe vind ik een voordelige verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van deze zorgvergelijker tref je vlug en probleemloos een goedkope verzekering die overeenkomt met alle zorgbehoefte. Meer info? Op deze pagina lees je bruikbare informatie met betrekking tot de aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Doornenburg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Eesterga? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kun je al veel besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de vergelijk module – inclusief handige filters – zoek je snel welke organisatie de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, Besured is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-eesterga


De beste zorgpolis in Eesterga?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Britswert afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Hieronder bekijk je een aantal variabelen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor onder andere Bindvliesontsteking of Elektroallergie, maar ook Kramp en Prikkelbare-darmsyndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (De Friese Meren) of soms een vereniging. Je ontvangt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eesterga?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Eesterga of rondom deze plaats. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker op internet. Op deze pagina spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 12 keer p/jaar).
 7. Kies de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Zilveren Kruis vergoedingen) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Eesterga?

Jouw basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Eesterga. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenhuis. Echter ook Logopedie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de condities van jouw actuele polis en ontdek wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Verderop lees jij enige veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Eesterga wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: trek even na of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Eesterga. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Eesterga? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €75 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Eesterga zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog vele verschillende types zorg in de streek De Friese Meren. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek en plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken, apotheek, haptonomie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Interpolis of ZorgDirect. Raadpleeg de kleine lettertjes van de polis voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Vergoedingen Tandarts.

Verzekeringskantoor in Eesterga

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak inzake jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Eesterga. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon bespreekt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eesterga