Loading...

Zorgverzekering Eeserveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Eeserveen. Dit kan o.a. naar VGZ, Achmea, Menzis, FBTO, OHRA. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt jouw afgesloten verzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van onze nuttige zorgvergelijker kan je rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende modules als ergotherapie plus mindfulness. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is redelijk frustrerend. Aspecten zoals College voor Zorgverzekeringen of Verplicht eigen risico zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van Promovendum of OZF tot o.a. De Friesland en ZieZo. Hoe ontdek ik een betaalbare verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van deze zorgvergelijker vind je vlug en makkelijk een duidelijke verzekering die spoort met jouw zorgwensen. Meer info? Op deze website vind je nuttige adviezen met betrekking tot de eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Doorn zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Eeserveen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met ons vergelijk script – en de speciale filters – zoek jij gelijk welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-eeserveen


Populaire zorgpolis in Eeserveen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Britsum afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze pagina vind je een aantal onderdelen die jou verder op weg helpen. Via deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor problemen zoals Adrenogenitaal syndroom of Ischemie, echter ook Loopgravenkoorts en Syndroom van Alport. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra polis voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Borger-Odoorn) of soms een vereniging. Je ontvangt een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eeserveen?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Eeserveen of rondom deze plaats. Maar het kan nog sneller en simpeler op internet. Onderstaand check je onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 27 per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn ZieZo vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Eeserveen?

Jouw basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Eeserveen. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Logopedie. Inventariseer de kleine letters van jouw huidige dekking om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hierna bekijk je een paar veel voorkomende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Eeserveen wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Het basispakket vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: controleer goed of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Eeserveen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Eeserveen? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Eeserveen zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorginstellingen in de regio Borger-Odoorn. Zoals podotherapie, diëtetiek, kraamzorg, logopedie of ook psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken. De dekkingen zijn erg wisselend bij De Goudse of ONVZ. Bestudeer de dekking van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Stottertherapie.

Verzekeringskantoor in Eeserveen

Prefereer jij persoonlijk contact aangaande je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Eeserveen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon controleert de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eeserveen