Loading...

Zorgverzekering Eesergroen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Eesergroen. Bijvoorbeeld naar Achmea, FBTO, VGZ, Menzis, OHRA. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt de bestaande zorgverzekering met jouw wensen. Via een slimme zorgvergelijker kun je vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als bijv. alternatieve zorg of tand. De overstap is echt zo afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is vaak lastig. Feiten zoals AWBZ of Solidariteit zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Zorg en Zekerheid of National Academic tot o.a. Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een betaalbare verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door de zorgvergelijker vind je snel en zonder problemen een duidelijke verzekering die aansluit op alle wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij makkelijke informatie over de collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Donkerbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Eesergroen? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De kostprijs kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via de vergelijk module – met bruikbare filters – zoek jij direct welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-eesergroen


Meest gekozen zorgpolis in Eesergroen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Briltil afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Univé. Hierna bekijk je veel besproken variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Cheilognathopalatoschisis of Epicondylitis lateralis, maar ook Neurose en Rett-syndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een minder hoge premie. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra aanvulling voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Borger-Odoorn) of via een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Vaak is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eesergroen?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Eesergroen of in een omliggende plaats. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (o.a. negen keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn Zekur vergoedingen) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Eesergroen?

De basispolis dekt veel zorgkosten in Eesergroen. Op die manier worden kosten gedekt van bijv. Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis maar ook Revalidatiezorg, Dieetadvies, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Check de condities van de huidige verzekering en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Op onze website lees je een aantal erkende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Eesergroen wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: check even of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Eesergroen. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Eesergroen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Eesergroen moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Ook vind je meerdere zorginstanties in de buurt van Borger-Odoorn. Denk aan: kraamzorg, ergotherapie, logopedie, podotherapie en ook stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, apotheek, audicien. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd of Zekur. Check de afspraken van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Stompkousen.

Verzekeringskantoor in Eesergroen

Prefereer jij een “echt” gesprek inzake je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Eesergroen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider inventariseert jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eesergroen