Loading...

Zorgverzekering Eernewoude Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Eernewoude. Dit kan o.a. naar CZ, FBTO, OHRA, Achmea, VGZ. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht jouw afgesloten verzekering met jouw behoeften? Met medewerking van een nuttige zorgvergelijker kun je rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende verzekeringen als bijv. alternatieve zorg plus osteopathie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is redelijk moeilijk. Feiten zoals Spoedeisende zorg en Collectieve verzekeringen zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of Ohra tot bijvoorbeeld CZdirect en Zekur. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van deze zorgvergelijker tref je snel en makkelijk een betrouwbare verzekering die overeenkomt met jouw individuele wensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij handige gegevens aangaande de naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering. Lees ook alles over Deurze zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Eernewoude? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via ons vergelijk script – met bruikbare filters – spot jij gelijk welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Besured betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-eernewoude


Meest gekozen zorgpolis in Eernewoude?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Born afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze pagina bekijk je betekenisvolle begrippen die extra belangrijk zijn. Via deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor aandoeningen als Darmkanker of Hand- voet- en mondziekte, maar ook Malletvinger en Wrat. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500). Je profiteert van een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Tytsjerksteradiel) of juist een vereniging. Je krijgt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eernewoude?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Eernewoude of rondom deze plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Hier tref jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 36 keer).
 7. Neem besluit over de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn C4Me vergoedingen) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Eernewoude?

De basisverzekering dekt de meeste zorgkosten in Eernewoude. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Bloedonderzoek, Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer maar ook Revalidatiezorg, Logopedie, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van de huidige modules om te zien wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website tref je enige vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Eernewoude wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: trek even na of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Eernewoude. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Eernewoude? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Eernewoude is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Ook vind je een aantal soorten zorg in en rondom Tytsjerksteradiel. Denk aan: kraamzorg, logopedie, diëtetiek, podotherapie en plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, haptonomie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Ik of UMC Zorgverzekering. Check de afspraken van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Vergoedingen Spataderbehandeling.

Verzekeringskantoor in Eernewoude

Wil je het liefstface to face contact m.b.t. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Eernewoude. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon inventariseert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eernewoude