Loading...

Zorgverzekering Eenum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Eenum. Populaire keuzes zijn VGZ, Menzis, OHRA, Achmea, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht de geldende verzekering met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van een praktische zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende zekerheden als opticien of mindfulness. Overstappen van polis is binnen 5 minuten geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Zaken als Eigen bijdrage en Gemoedsbezwaarde zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van ZorgDirect of OZF tot bijv. Ik en VGZ. Hoe vind ik een professionele verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels de zorgvergelijker bekijk je vlug en gemakkelijk een goede verzekering die past bij de zorgbehoefte. Meer info? Op deze pagina tref jij handige adviezen aangaande de aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Domburg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Eenum? De premies van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. Het tarief kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. D.m.v. de zorgvergelijker – met bruikbare filters – tref je snel welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-eenum


De beste zorgpolis in Eenum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende aanbieders met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Breezanddijk afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Interpolis. Op deze site lees je meer over een aantal factoren die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor problemen zoals Bifobie of Hwa-byung, maar ook Lesch-Nyhan-syndroom en Zenuwinzinking. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra verzekering voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Loppersum) of soms een opleiding. Je ontvangt een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eenum?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Eenum of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en nog effectiever via het internet. Hierna lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 36 keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is UMC Zorgverzekering vergoedingen) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Eenum?

De basisverzekering vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Eenum. Zodoende staat de verzekeraar garant voor zaken als Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van de huidige modules om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder spot je een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Eenum wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: verifieer of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Eenum. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Eenum? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Eenum moet wel een contract hebben met je verzekering. Ook vind je vele zorginstanties in de streek Loppersum. Bijvoorbeeld: kraamzorg, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek of stoppen met roken, haptonomie, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie. De financiële compensaties wisselen nogal bij Besured of Salland. Raadpleeg de dekking van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Sterilisatie vrouw.

Verzekeringskantoor in Eenum

Geef jij de voorkeur aan face to face contact omtrent je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Eenum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider controleert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eenum