Loading...

Zorgverzekering Eelderwolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Eelderwolde. Populaire keuzes zijn VGZ, CZ, FBTO, OHRA, Menzis. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht jouw actuele verzekering nog met jouw situatie? Met behulp van een praktische zorgvergelijker kan je gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende dekkingen als steunzolen / opticien. Het overstappen is binnen 2 minuten gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is best frustrerend. Begrippen als Overstapservice en SVB zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of inTwente tot bijv. Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe vind ik een voordelige verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via de zorgvergelijker bekijk je rap en eenvoudig een geschikte verzekering die spoort met jouw zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je praktische info ten aanzien van aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Doenrade zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Eelderwolde? De kosten van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De prijs wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via onze vergelijker – en de speciale filters – bekijk jij binnen 1 minuut welke polis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is vaak een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-eelderwolde


De beste zorgpolis in Eelderwolde?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Brandwijk afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Verderop lees je meer over veel besproken onderdelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor problemen zoals Acne of Gegeneraliseerde angststoornis, echter ook Netelroos en Voedselvergiftiging. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, een gemeente (Tynaarlo) of wellicht een opleiding. Je hebt recht op een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eelderwolde?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Eelderwolde of in een omliggende plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever online. Onderstaand check je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere twaalf keer).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. PMA vergoedingen) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Eelderwolde?

De basispolis dekt veel zorgkosten in Eelderwolde. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts en tevens Gehandicaptenzorg, Logopedie, Dieetadvies, Verloskundige zorg. Bekijk de kleine letters van jouw huidige modules om te zien wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop spot je een aantal gangbare zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Eelderwolde wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: verifieer of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Eelderwolde. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Eelderwolde? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Eelderwolde zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er een aantal zorgbedrijven in de streek Tynaarlo. Onder andere: kraamzorg, logopedie, ergotherapie, diëtetiek of plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, psychologische zorg, audicien. De vergoedingen wisselen nogal bij FBTO en ZorgDirect. Check de afspraken van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Vergoedingen Staar.

Verzekeringskantoor in Eelderwolde

Wil je het liefstpersoonlijk contact inzake je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Eelderwolde. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur bespreekt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eelderwolde