Loading...

Zorgverzekering Eelde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Eelde. Bijvoorbeeld naar FBTO, VGZ, Menzis, OHRA, Achmea. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Klopt jouw huidige polis nog met jouw situatie? Met medewerking van deze slimme zorgvergelijker kan men direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als zwangerschap en bevalling of mindfulness. De overstap is binnen mum van tijd geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk niet makkelijk. Aspecten zoals Aanvullende zorg of Wmo vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of ONVZ tot De Friesland en ZieZo. Hoe achterhaal ik een geschikte polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door een zorgvergelijker bekijk je direct en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die overeenkomt met de zorgwensen. Hulp nodig? Hier bekijk jij handige informatie aangaande de aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Dodewaard zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Eelde? De kosten van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – tref jij binnen enkele minuten welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, HEMA, Promovendum, Besured is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-eelde


Betrouwbare zorgpolis in Eelde?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Brakel afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Op deze pagina vind je een aantal aspecten waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor problemen zoals Beelddenken of Efebofilie, maar ook Kraamvrouwenkoorts en Syndroom van Charles Bonnet. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is lagere maandlasten. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Tynaarlo) of via een opleiding. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eelde?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Eelde of in een omliggende plaats. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en gemakkelijker online. Hieronder bekijk jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 36 stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn OZF vergoedingen) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Eelde?

Jouw basisverzekering compenseert de meeste zorgkosten in Eelde. Daarmee worden kosten gedekt van bijv. Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen maar ook Wijkverpleging, Logopedie, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Inventariseer de kleine letters van jouw huidige verzekering en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website lees je enige algemene zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Eelde wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Handig: check even of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Eelde. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Eelde? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Eelde zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Er zijn nog vele soorten zorg in en rondom Tynaarlo. Denk aan: kraamzorg, logopedie, podotherapie, diëtetiek en ook haptonomie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij CZ en Salland. Controleer de kleine lettertjes van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Spraaksoftware.

Verzekeringskantoor in Eelde

Houd jij van persoonlijk contact aangaande een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Eelde. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist kijkt naar de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eelde