Loading...

Zorgverzekering Ederveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Ederveen. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Achmea, CZ, Menzis, OHRA. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht de actuele polis met jouw wensen. Geholpen door de nuttige zorgvergelijker kun je direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals opticien / medische hulp buitenland. Het overstappen is binnen mum van tijd gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is soms frustrerend. Begrippen als Zorgverzekeringskaart + Zvw vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van CZ of Ohra tot bijv. HEMA en VvAA. Hoe stap ik over naar een professionele verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via onze zorgvergelijker bekijk je vlug en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die aansluit op jouw wensen. Meer info? Op deze pagina tref je praktische info ten aanzien van restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Dinxperlo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Ederveen? De tarieven van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – tref jij binnen enkele minuten welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een budget- of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-ederveen


Betrouwbare zorgpolis in Ederveen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Bovensmilde afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis. Verderop ontdek je enkele aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Borstvlieskanker of Ehrlichiosis, echter ook Lichen sclerosus en Situs inversus. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Ede) of juist een school. Jouw “win” is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ederveen?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Ederveen of in een omliggende plaats. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via het internet. Op deze pagina lees je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn twaalf keer).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. Menzis vergoedingen) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Ederveen?

Jouw basispolis vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Ederveen. Zo worden kosten gedekt van bijv. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Huisarts maar ook Logopedie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Controleer de kleine letters van jouw actuele modules en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder check jij enkele veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Ederveen is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: inventariseer of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Gelderland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Ederveen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Ederveen? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medische reden of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Ederveen zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorginstellingen in de regio Ede. Denk aan: podotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek maar ook apotheek, haptonomie, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie. De vergoedingen wisselen nogal bij Delta Lloyd of ZieZo. Check de condities van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Sportgeneeskunde.

Verzekeringskantoor in Ederveen

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak met betrekking tot jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Ederveen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider kijkt naar de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ederveen