Loading...

Zorgverzekering Ede Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Ede. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Menzis, Achmea, VGZ, OHRA. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is slim om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht deze geldende verzekering met jouw wensen. Met behulp van een scherpe zorgvergelijker kan men gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen als oefentherapie / huidbehandelingen. Overstappen van verzekeraar is echt zo gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is nogal moeilijk. Aspecten zoals GVS en Tweedelijns zorg zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van ZorgDirect of Kiemer tot Interpolis en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door onze zorgvergelijker detecteer je snel en makkelijk een betrouwbare verzekering die klopt met je individuele wensen. Meer info? Op deze pagina tref jij makkelijke gegevens over de restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Dinteloord zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Ede? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de vergelijk module – met bruikbare filters – check je direct welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is vaak een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-ede


Veel gekozen zorgpolis in Ede?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Bovenkarspel afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Bewuzt. Op deze site bekijk je cruciale begrippen die van belang zijn. Met behulp van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor bijvoorbeeld Amoebiasis of Epispadie, echter ook Macrocefalie en Schaafwond. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (de max is €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, gemeente (Ede) of via een onderwijsinstelling. Je ontvangt een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ede?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Ede of omgeving. Maar het kan nog sneller en duidelijker op internet. Op deze pagina lees je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 27 behandelingen).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld Kiemer vergoedingen) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Ede?

Jouw basispakket vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Ede. Hiermee staat de verzekeraar garant voor onder andere Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de condities van jouw actuele verzekeraar om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna bekijk je meerdere erkende zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Ede wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Het basispakket betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Gelderland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Ede. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Ede? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Ede zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstellingen in en rondom Ede. Denk aan: podotherapie, logopedie, diëtetiek, kraamzorg maar ook audicien, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij FBTO of Zorg en Zekerheid. Bestudeer de afspraken van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Vergoedingen Sport medisch advies.

Verzekeringskantoor in Ede

Wil je het liefsteen “echt” gesprek m.b.t. de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Ede. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon bespreekt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ede