Loading...

Zorgverzekering Edam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Edam. Dit kan o.a. naar VGZ, OHRA, Achmea, FBTO, Menzis. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past jouw geldende polis met jouw wensen. Geholpen door een handige zorgvergelijker kan men snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende zekerheden zoals o.a. chiropractie en zwangerschap en geboorte. De overstap is in een paar minuutjes geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is tamelijk niet makkelijk. Begrippen als Verzekeringsplicht of Eigen bijdrage komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of OZF tot o.a. Ik en VvAA. Hoe vind ik een betrouwbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker achterhaal je vlug en probleemloos een goede verzekering die overeenkomt met je individuele wensen. Hulp nodig? Op onze website vind je nuttige gegevens ten aanzien van aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Zie ook meer over Dijken zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Edam? De premies van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – met bruikbare filters – tref jij binnen enkele minuten welke polis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, Promovendum is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-edam


Betrouwbare zorgpolis in Edam?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Boven-Leeuwen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Hierna ontdek je cruciale begrippen die van belang zijn. Met behulp van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor onder andere Dengue of Kallmann-syndroom, echter ook Polyhydramnion en Trichomonas vaginalis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra module voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Edam-Volendam) of juist een vereniging. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Edam?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Edam of rondom deze plaats. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker op internet. Hierna lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld twaalf per jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. inTwente vergoedingen) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Edam?

Jouw basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Edam. Zo staat de verzekeraar garant voor onder andere Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Bekijk de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekering om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar tref jij een aantal gangbare zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Edam is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: verifieer of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Edam. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Edam? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Edam moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Tevens zijn er meerdere zorginstanties in de buurt van Edam-Volendam. Zoals kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie of haptonomie, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken. De vergoedingen wisselen nogal bij Ditzo en Zilveren Kruis. Bestudeer de voorwaarden van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Vergoedingen Spoelapparatuur.

Verzekeringskantoor in Edam

Prefereer jij face to face contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Edam. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige bespreekt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Edam