Loading...

Zorgverzekering Eck en Wiel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Eck en Wiel. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, Menzis, CZ, Achmea, VGZ. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht de actuele dekking met jouw behoeften? Met behulp van de handige zorgvergelijker mag ook jij nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen als mantelzorg plus zwangerschap en geboorte. De overstap is razendsnel geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is soms ingewikkeld. Aspecten zoals Medische selectie of Inkomensafhankelijke bijdrage vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Promovendum of National Academic tot o.a. Ik en Univé. Hoe achterhaal ik een goede verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via onze zorgvergelijker achterhaal je direct en makkelijk een goedkope verzekering die in lijn is met alle zorgwensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina spot je praktische specificaties met betrekking tot de naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Dieverbrug zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Eck en Wiel? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels ons vergelijk script – met uitgebreide functies – check jij direct welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, Anderzorg betreft vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-eck-en-wiel


Meest gekozen zorgpolis in Eck en Wiel?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Botlek afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Univé, Interpolis, Zilveren kruis. Verderop ontdek je een aantal variabelen die van belang zijn. Met deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Baritose of Drukpijn, echter ook Maligne lymfoom en Syndroom van Klinefelter. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (maximaal €500). Het voordeel is een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra module voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Buren) of juist een vereniging. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eck en Wiel?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Eck en Wiel of omgeving. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler d.m.v. internet. Hieronder spot je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 9 keer p/jaar).
 7. Kies een vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. HEMA vergoedingen) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Eck en Wiel?

De basispolis dekt allerlei zorgkosten in Eck en Wiel. Zo worden kosten gedekt van zaken als Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer en tevens Wijkverpleging, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg. Lees de polisvoorwaarden van de huidige modules om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Hierna lees je enige populaire zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Eck en Wiel is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Gelderland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Eck en Wiel. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Eck en Wiel? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €35 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Eck en Wiel zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog meerdere zorginstanties in de buurt van Buren. Zoals kraamzorg, ergotherapie, logopedie, diëtetiek en ook haptonomie, audicien, psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij AnderZorg en Zekur. Controleer de dekking van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Vergoedingen Spiraal.

Verzekeringskantoor in Eck en Wiel

Wil je het liefstface to face contact m.b.t. de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Eck en Wiel. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bekijkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eck en Wiel