Loading...

Zorgverzekering Echten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Echten. Bijvoorbeeld naar VGZ, FBTO, OHRA, Menzis, CZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt de bestaande polis nog met jouw situatie? Met medewerking van onze slimme zorgvergelijker kun jij snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld geneesmiddelen + mantelzorg. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is best niet eenvoudig. Aspecten zoals Eerstelijns zorg en Wanbetaler zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of Pro Life tot Delta Lloyd en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij onze zorgvergelijker tref je vlug en gemakkelijk een geschikte verzekering die spoort met alle zorgwensen. Is het lastig? Op deze pagina lees jij handige details m.b.t. de naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Diessen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Echten? De kosten van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – met uitgebreide functies – tref jij binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Besured is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-echten


Betrouwbare zorgpolis in Echten?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Boskoop afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze site ontdek je een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor aandoeningen als Alveolitis (tand) of Hoest, echter ook Lichen sclerosus en Priapisme. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar minder zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (De Wolden) of via een vereniging. Je ontvangt een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Echten?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Echten of rondom deze plaats. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker op internet. Hier check je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (o.a. 12 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is De Friesland vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Echten?

Jouw basispakket betaalt veel zorgkosten in Echten. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer en Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Check de algemene voorwaarden van de huidige verzekering en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar lees jij een paar gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Echten is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: trek even na of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Echten. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Echten? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Echten moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Er zijn nog vele zorgbedrijven in de buurt van De Wolden. Neem nou diëtetiek, logopedie, podotherapie, kraamzorg en ook audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, haptonomie. De vergoedingen wisselen nogal bij De Friesland en National Academic. Bekijk de condities van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen SpeechEasy.

Verzekeringskantoor in Echten

Prefereer jij een “echt” gesprek t.a.v. een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Echten. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige inventariseert je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Echten