Loading...

Zorgverzekering Echt Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Echt. Populaire keuzes zijn VGZ, CZ, OHRA, FBTO, Achmea. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Klopt de huidige polis met jouw omstandigheden? Geholpen door deze slimme zorgvergelijker kan jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen als bijv. ergotherapie en zwangerschap en geboorte. De overstap is echt zo geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Begrippen als Woonlandpakket of Tweedelijns zorg komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot bijvoorbeeld Ik en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van deze zorgvergelijker tref je vlug en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met de wensen. Problemen? Op onze website lees je nuttige details aangaande de restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Diepenveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Echt? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels onze vergelijker – met uitgebreide functies – zoek je binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-echt


Veel gekozen zorgpolis in Echt?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Er zijn talloze aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Bosch en Duin afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Verderop tref je een aantal variabelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Alcoholvergiftiging of Frozen shoulder, maar ook Malletvinger en Sepsis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra dekking voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Echt-Susteren) of wellicht een school. Je ontvangt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Echt?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Echt of in een omliggende plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via internet. Hierna check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. zes keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. DSW vergoedingen) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Echt?

Jouw basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Echt. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer. Echter ook Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Check de voorwaarden van de huidige modules om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op onze website spot je meerdere erkende zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Echt wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: loop na of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Echt. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Echt? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €45 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Echt moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog velerlei verschillende types zorg in de gemeente Echt-Susteren. Zoals podotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek en ook stoppen met roken, audicien, haptonomie, apotheek, psychologische zorg. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Ik of VvAA. Bekijk de voorwaarden van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Vergoedingen Specialistische GGZ zonder opname.

Verzekeringskantoor in Echt

Houd jij van een “echt” gesprek rondom de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Echt. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon inventariseert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Echt