Loading...

Zorgverzekering Easterein Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Easterein. Bijvoorbeeld naar CZ, FBTO, Achmea, OHRA, Menzis. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Klopt jouw actuele dekking met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door een slimme zorgvergelijker kun je gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als beweegzorg + oefentherapie. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is soms complex. Zaken als GVS en Zorgverzekeringskaart komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van Zorg en Zekerheid of Pro Life tot bijvoorbeeld HEMA en VvAA. Hoe ontdek ik een professionele verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van deze zorgvergelijker detecteer je rap en eenvoudig een aantrekkelijke verzekering die matcht met alle zorgwensen. Kom je er niet uit? Op onze website tref jij nuttige adviezen m.b.t. de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Deventer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Easterein? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De premie wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels de polisvergelijker – en de speciale filters – zoek je binnen 1 minuut welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2021tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-easterein


Veel gekozen zorgpolis in Easterein?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Borne afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, Interpolis, United Consumers. Hieronder bekijk je cruciale factoren die jou verder op weg helpen. Met deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgverleners waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Cerebrovasculair accident of Hypokinesie, maar ook Laurence-Moon-Bardet-Biedl-syndroom en Syndroom van Gilles de la Tourette. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500). Het voordeel is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra module voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Littenseradiel) of soms een vereniging. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Easterein?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Easterein of in deze buurt. Handig: het kan nog sneller en eenvoudiger op internet. Op deze pagina lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 9 keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. CZ vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Easterein?

Jouw basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Easterein. Hiermee worden kosten gedekt van zaken als Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis en tevens Verloskundige zorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Bekijk de condities van de actuele polis en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Hieronder vind je meerdere populaire zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Easterein wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: inventariseer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Easterein. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Easterein? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Easterein zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstanties in en rondom Littenseradiel. Bijvoorbeeld: ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, logopedie maar ook psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, audicien, apotheek. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij AnderZorg of PMA. Check de dekking van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Spataderen.

Verzekeringskantoor in Easterein

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek aangaande een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Easterein. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur inventariseert je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Easterein