Loading...

Zorgverzekering Eagum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Eagum. Populaire keuzes zijn OHRA, Achmea, CZ, VGZ, FBTO. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht deze huidige dekking met jouw wensen. Met medewerking van een snelle zorgvergelijker kan iedereen snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende dekkingen als oefentherapie en preventieve zorg. De overstap is binnen mum van tijd gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal gecompliceerd. Begrippen als Aanvullende verzekering of Wlz vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van CZ of ONVZ tot Ditzo en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van een zorgvergelijker bekijk je direct en gemakkelijk een goedkope verzekering die klopt met de individuele wensen. Meer info? Op deze pagina lees jij nuttige adviezen met betrekking tot de restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Deurningen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Eagum? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door ons vergelijk script – met uitgebreide functies – bekijk je snel welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Anderzorg, Promovendum, HEMA is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-eagum


De beste zorgpolis in Eagum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Borgsweer afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, Univé. Op deze pagina ontdek je nuttige aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor o.a. Delier of Guillain-Barré-syndroom, echter ook Orale pathologie en Torsie. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (de max is €500). Je profiteert van lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Leeuwarden) of wellicht een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eagum?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Eagum of in deze buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker via het internet. Hieronder vind je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld zes keer).
 7. Beslis over een vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Bewuzt vergoedingen) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Eagum?

Jouw basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten in Eagum. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer maar ook Ergotherapie, Logopedie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Lees de polisvoorwaarden van de huidige modules om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar check je enkele gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Eagum is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: controleer goed of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Eagum. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Eagum? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Eagum is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstellingen in de buurt van Leeuwarden. Onder andere: podotherapie, kraamzorg, logopedie, ergotherapie en haptonomie, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen wisselen nogal bij FBTO en United Consumers. Bestudeer de voorwaarden van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Spalk.

Verzekeringskantoor in Eagum

Geef jij de voorkeur aan face to face contact aangaande je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Eagum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider kijkt naar de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eagum