Loading...

Zorgverzekering Dwingeloo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Dwingeloo. Populaire keuzes zijn OHRA, Menzis, FBTO, Achmea, CZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om het huidige contract nog eens door te lezen. Klopt de afgesloten polis met jouw wensen. Met medewerking van deze slimme zorgvergelijker kun je nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld acnetherapie / mindfulness. Overstappen van polis is binnen 5 minuten gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is soms ingewikkeld. Aspecten zoals Gecontracteerde zorg en Solidariteit zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of National Academic tot HEMA en Salland. Hoe ontdek ik een goede aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker bekijk je snel en eenvoudig een voordelige verzekering die klopt met je individuele wensen. Meer info? Hier spot je nuttige informatie aangaande de eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Deurne zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Dwingeloo? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. Het tarief hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij binnen enkele minuten welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Anderzorg betreft vaak een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-dwingeloo


Betrouwbare zorgpolis in Dwingeloo?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Borgercompagnie afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Univé, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Op deze pagina vind je nuttige variabelen die van belang zijn. Met deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgadressen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners voor aandoeningen als Borstkanker of Hersenontsteking, en tevens voor bijv. Parelketting en Waterwrat. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, de gemeente (Westerveld) of juist een school. Je krijgt een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dwingeloo?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Dwingeloo of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en eenvoudiger d.m.v. internet. Hier tref jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 6 per jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Besured vergoedingen) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Dwingeloo?

De basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Dwingeloo. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijv. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Check de polisvoorwaarden van je huidige polis om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Hierna bekijk jij meerdere gebruikelijke zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Dwingeloo wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: inventariseer of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Dwingeloo. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Dwingeloo? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Dwingeloo moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei soorten zorg in de buurt van Westerveld. Zoals podotherapie, logopedie, ergotherapie, diëtetiek en audicien, haptonomie, psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Ditzo of Zekur. Check de afspraken van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Vergoedingen Solo-apparatuur.

Verzekeringskantoor in Dwingeloo

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak m.b.t. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Dwingeloo. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist helpt jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist controleert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dwingeloo