Loading...

Zorgverzekering Dussen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Dussen. Dit kan o.a. naar VGZ, CZ, OHRA, FBTO, Menzis. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is slim om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Past de afgesloten polis met jouw omstandigheden? Geholpen door een scherpe zorgvergelijker mag ook jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende verzekeringen als bijv. alternatieve zorg + tand. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is nogal ingewikkeld. Termen als Eigen risico en Collectiviteitskorting zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of Menzis tot o.a. Ditzo en Zekur. Hoe ontdek ik een voordelige verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door deze zorgvergelijker bekijk je rap en moeiteloos een betrouwbare verzekering die spoort met jouw behoeften. Hulp nodig? Op deze pagina lees jij praktische adviezen met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Denekamp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Dussen? De premies van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels ons vergelijk script – en de speciale filters – zoek jij gelijk welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Besured is in de regel een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-dussen


De beste zorgpolis in Dussen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Borger afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Op deze site tref je cruciale begrippen die van belang zijn. Via deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgverleners waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Adenocarcinoom of Enurese, echter ook Obesitas en Vesiculaire stomatitus. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (max €500). Het voordeel is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Werkendam) of soms een school. Het voordeel is een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dussen?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Dussen of in een omliggende plaats. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever d.m.v. internet. Hieronder spot jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 9 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de dekking m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Avéro Achmea vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Dussen?

Het basispakket dekt veel voorkomende zorgkosten in Dussen. Zo worden kosten gedekt van o.a. Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Ergotherapie. Check de kleine letters van je huidige polis en controleer wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder lees je een paar populaire zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Dussen wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: loop na of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Dussen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Dussen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €50 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Dussen moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Daarnaast zijn er velerlei soorten zorg in de regio Werkendam. Bijvoorbeeld: diëtetiek, logopedie, ergotherapie, kraamzorg of ook stoppen met roken, haptonomie, audicien, apotheek, plastische chirurgie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij AnderZorg of United Consumers. Bestudeer de kleine lettertjes van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen Softbrace of spalk.

Verzekeringskantoor in Dussen

Wil je het liefsteen “echt” gesprek m.b.t. jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Dussen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige bekijkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dussen