Loading...

Zorgverzekering Drunen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Drunen. Dit kan o.a. naar Menzis, FBTO, VGZ, CZ, Achmea. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Klopt de actuele polis bij jouw situatie? Via deze scherpe zorgvergelijker mag ook jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld kraamzorg of preventieve zorg. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is soms ingewikkeld. Feiten zoals Medicijnbeleid of Ziekenfonds komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of PMA tot o.a. CZdirect en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via de zorgvergelijker tref je vlug en eenvoudig een goedkope verzekering die past bij jouw individuele wensen. Is het lastig? Hier check jij bruikbare adviezen aangaande de naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Den Hoorn zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Drunen? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Zo kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De vergoeding komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via onze vergelijker – en de speciale filters – zoek je snel welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is in de regel een budget- of naturapolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-drunen


Betrouwbare zorgpolis in Drunen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Bolsward afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Hierna tref je cruciale onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Aritmomanie of Hysterie, echter ook Moyamoya-syndroom en Syndroom van Apert. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (maximaal €500). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Heusden) of wellicht een onderwijsinstelling. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Drunen?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Drunen of in deze buurt. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via internet. Op deze pagina vind jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld twaalf per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Zilveren Kruis dekking) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Drunen?

Jouw basispolis vergoedt veel zorgkosten in Drunen. Zodoende worden kosten gedekt van o.a. Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Logopedie. Controleer de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekeraar en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website spot je meerdere erkende zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Drunen is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Een basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Drunen. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Drunen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Drunen moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er een aantal soorten zorg in de regio Heusden. Zoals logopedie, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg maar ook plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Ik en National Academic. Raadpleeg de afspraken van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Slaapapneu.

Verzekeringskantoor in Drunen

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact m.b.t. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Drunen. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon inventariseert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Drunen