Loading...

Zorgverzekering Drouwenerveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Drouwenerveen. Dit kan o.a. naar OHRA, CZ, VGZ, FBTO, Achmea. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past de afgesloten polis met jouw behoeften? Met medewerking van deze snelle zorgvergelijker kan jij vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als alternatieve zorg of oedeemtherapie. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is best complex. Aspecten zoals Regeling wanbetalers of Vrijwillig eigen risico zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of inTwente tot CZdirect en VvAA. Hoe vind ik een geschikte verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door de zorgvergelijker detecteer je vlug en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die past bij je wensen. Problemen? Hier tref je nuttige gegevens over de aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis. Bekijk ook meer info over Den Helder zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Drouwenerveen? De premies van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – inclusief handige filters – zoek jij binnen enkele minuten welke partij de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, HEMA is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-drouwenerveen


De beste zorgpolis in Drouwenerveen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Boksum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Univé. Op deze site tref je belangrijke variabelen die van belang zijn. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor onder andere Aangezichtspijn of Dyspareunie, en tevens voor bijv. Longoedeem en Ptosis. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Borger-Odoorn) of juist een school. Het voordeel is een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Drouwenerveen?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Drouwenerveen of omgeving. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via het internet. Hieronder tref jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (o.a. twaalf behandelingen).
 7. Kies een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. ZieZo dekking) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Drouwenerveen?

Jouw basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Drouwenerveen. Hiermee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek. Echter ook Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Controleer de voorwaarden van jouw huidige dekking en zie meteen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Hierna bekijk jij een aantal populaire zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Drouwenerveen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: loop na of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Drouwenerveen. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Drouwenerveen? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Drouwenerveen zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Tevens zijn er vele verschillende types zorg in de gemeente Borger-Odoorn. Neem nou logopedie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie maar ook audicien, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij De Amersfoortse of PMA. Controleer de dekking van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Vergoedingen Signaalhond.

Verzekeringskantoor in Drouwenerveen

Wil je het liefstface to face contact aangaande je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Drouwenerveen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Drouwenerveen