Loading...

Zorgverzekering Drouwenermond Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Drouwenermond. Veel gekozen partijen zijn FBTO, CZ, Menzis, OHRA, Achmea. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om het huidige contract nog eens door te lezen. Past jouw bestaande dekking met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van onze praktische zorgvergelijker kun jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen als brillen en lenzen / opticien. Het overstappen is in een paar minuutjes geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is vaak gecompliceerd. Feiten zoals Medicijnbeleid en Zorgplicht zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of Pro Life tot o.a. CZdirect en Salland. Hoe vind ik een betrouwbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van onze zorgvergelijker achterhaal je rap en probleemloos een goede verzekering die past bij jouw individuele wensen. Problemen? Op deze pagina spot je handige adviezen aangaande de aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Lees ook alles over Den Ham zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Drouwenermond? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – spot je supersnel welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, Promovendum is meestal wel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-drouwenermond


Meest gekozen zorgpolis in Drouwenermond?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Boijl afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Hierna ontdek je betekenisvolle onderdelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners voor aandoeningen als Battered child-syndroom of Hidradenitis suppurativa, en tevens voor bijv. Koortslip en Zoöfobie. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (de max is €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Borger-Odoorn) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Drouwenermond?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Drouwenermond of in een omliggende plaats. Tip: het kan nog sneller en duidelijker via internet. Hieronder bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 12 per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Zekur dekking) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Drouwenermond?

Het basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Drouwenermond. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer en Revalidatiezorg, Logopedie, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg. Check de voorwaarden van jouw huidige verzekering om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar vind jij meerdere vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Drouwenermond is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: trek even na of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Drouwenermond. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Drouwenermond? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €60 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Drouwenermond moet wel een contract hebben met je verzekering. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de buurt van Borger-Odoorn. Bijvoorbeeld: kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, logopedie of ook psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, haptonomie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Interpolis of Zekur. Check de afspraken van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Shiatsu Therapie.

Verzekeringskantoor in Drouwenermond

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact rondom je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Drouwenermond. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist geeft advies t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon checkt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Drouwenermond