Loading...

Zorgverzekering Drouwen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Drouwen. Dit kan o.a. naar CZ, FBTO, OHRA, Menzis, Achmea. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Matcht de bestaande dekking met jouw omstandigheden? Met medewerking van onze scherpe zorgvergelijker mag ook jij direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld tand + geneesmiddelen. Het overstappen is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is nogal complex. Begrippen als CVZ of Bestuursrechtelijke premie zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of OZF tot De Goudse en ZieZo. Hoe vind ik een gewoon goede verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij onze zorgvergelijker achterhaal je vlug en gemakkelijk een goede verzekering die in lijn is met je zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze website bekijk je praktische informatie over de naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Den Dungen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Drouwen? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – spot jij binnen 1 minuut welke aanbieder de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Anderzorg, Promovendum, HEMA is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-drouwen


Meest gekozen zorgpolis in Drouwen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Boesingheliede afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Hierna tref je een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor o.a. Borstkanker of Endocarditis, echter ook Marasmus en Strongyloidiasis. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, je gemeente (Borger-Odoorn) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Drouwen?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Drouwen of omgeving. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger online. Hierna lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 36 keer).
 7. Beslis over de dekking voor brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is VvAA dekking) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Drouwen?

Jouw basisverzekering staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Drouwen. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer maar ook Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Revalidatiezorg. Check de voorwaarden van jouw huidige dekking en ontdek wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar bekijk je een aantal erkende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Drouwen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Drouwen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Drouwen? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Drouwen is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Daarnaast zijn er meerdere zorginstanties in de regio Borger-Odoorn. Bijvoorbeeld: diëtetiek, logopedie, kraamzorg, ergotherapie en audicien, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, haptonomie. De financiële compensaties wisselen nogal bij De Friesland en United Consumers. Bestudeer de dekking van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Shiatsu.

Verzekeringskantoor in Drouwen

Prefereer jij face to face contact aangaande een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Drouwen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige inventariseert jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Drouwen