Loading...

Zorgverzekering Drogeham Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Drogeham. Veel gekozen partijen zijn CZ, FBTO, OHRA, VGZ, Menzis. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Matcht de bestaande polis bij jouw situatie? Met behulp van onze snelle zorgvergelijker mag ook jij snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld mindfulness + homeopathie. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is nogal frustrerend. Begrippen als Risicoselectie + Gemoedsbezwaarde komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of Kiemer tot Ditzo en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij deze zorgvergelijker bekijk je vlug en gemakkelijk een goedkope verzekering die aansluit op alle wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina bekijk je praktische info ten aanzien van collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Delwijnen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Drogeham? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De prijs hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – en de speciale filters – bekijk je binnen 1 minuut welke aanbieder de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-drogeham


Veel gekozen zorgpolis in Drogeham?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Bodegraven afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Univé, United Consumers, Bewuzt. Hieronder bekijk je nuttige begrippen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor aandoeningen als Burn-out of Hypothyreoïdie, en tevens voor bijv. Paraskevidekatriafobie en Zangersknobbeltje. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een betaalbare premie. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Achtkarspelen) of wellicht een school. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Drogeham?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Drogeham of in deze buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en nog effectiever via internet. Onderstaand spot je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 36 per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Stad Holland dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Drogeham?

De basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Drogeham. Zo staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer en Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Check de kleine letters van jouw actuele dekking en ontdek wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website lees jij meerdere gangbare zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Drogeham wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: verifieer of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Drogeham. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Drogeham? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €50 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Drogeham moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Tevens zijn er velerlei zorginstanties in en rondom Achtkarspelen. Neem nou podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek of psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Avéro Achmea en Ohra. Bestudeer de dekking van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Vergoedingen Schedelfoto.

Verzekeringskantoor in Drogeham

Prefereer jij 1 op 1 contact omtrent een zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Drogeham. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist inventariseert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Drogeham