Loading...

Zorgverzekering Drijber Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Drijber. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Achmea, FBTO, CZ, VGZ. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw huidige polis goed te bekijken. Klopt de afgesloten polis met jouw wensen. Aan de hand van de handige zorgvergelijker kun jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals alternatieve geneeswijzen en chiropractie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is redelijk niet eenvoudig. Begrippen als Regeling wanbetalers + Inkomensafhankelijke premie zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of Kiemer tot bijvoorbeeld De Goudse en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van onze zorgvergelijker achterhaal je vlug en probleemloos een voordelige verzekering die overeenkomt met de behoeften. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot je handige details ten aanzien van aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Delft zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Drijber? De premies van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je al veel besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De premie komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de polisvergelijker – en de speciale filters – tref je gelijk welke organisatie de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-drijber


Meest gekozen zorgpolis in Drijber?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Boazum afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Univé. Op deze pagina tref je enkele onderdelen die extra belangrijk zijn. Met deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Craniosynostose of Huidkanker, maar ook Kuru en Wallen. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500). De reden hiervoor is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Midden-Drenthe) of juist een school. Je ontvangt een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Drijber?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Drijber of in een omliggende plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Hierna check je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (o.a. 18 behandelingen).
 7. Beslis over de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Promovendum dekking) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Drijber?

De basisverzekering compenseert allerlei zorgkosten in Drijber. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Echter ook Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Logopedie, Wijkverpleging. Controleer de kleine letters van jouw actuele dekking en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar vind je een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Drijber is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Handig: inspecteer of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Drijber. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Drijber? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €75 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Drijber is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Ook vind je velerlei soorten zorg in de gemeente Midden-Drenthe. Onder andere: podotherapie, diëtetiek, ergotherapie, logopedie of ook psychologische zorg, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, haptonomie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij De Amersfoortse of VvAA. Controleer de kleine lettertjes van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Ruismaskeerder.

Verzekeringskantoor in Drijber

Heb jij het liefst 1 op 1 contact met betrekking tot je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Drijber. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist controleert jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Drijber