Loading...

Zorgverzekering Driezum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Driezum. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Achmea, OHRA, VGZ, Menzis. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw huidige polis goed te bekijken. Past jouw afgesloten verzekering met jouw behoeften? Met medewerking van onze slimme zorgvergelijker kan je vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende zekerheden zoals opticien en fysiotherapie. De overstap is echt zo afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk lastig. Zaken als EHIC of Aanvullende zorg vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of OZF tot bijv. CZdirect en United Consumers. Hoe vind ik een gewoon goede aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij de zorgvergelijker achterhaal je rap en zonder problemen een geschikte verzekering die klopt met alle zorgbehoefte. Is het lastig? Op deze pagina lees jij bruikbare adviezen met betrekking tot de restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Lees ook alles over Delfstrahuizen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Driezum? De kosten van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door de zorgvergelijker – inclusief handige filters – tref je supersnel welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-driezum


Veel gekozen zorgpolis in Driezum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Blokzijl afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Hierna vind je belangrijke aspecten die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor o.a. Atrofie of Gedeelde psychotische stoornis, echter ook Pleuritis en Zweepslag. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (maximaal €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Dantumadiel) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je ontvangt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Driezum?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Driezum of omgeving. Maar het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Hierna vind je onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn achttien stuks per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Pro Life dekking) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Driezum?

Jouw basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Driezum. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en Ergotherapie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Logopedie. Inventariseer de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website check jij een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Driezum wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: check even of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Driezum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Driezum? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Driezum zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstellingen in de regio Dantumadiel. Neem nou ergotherapie, logopedie, diëtetiek, podotherapie en ook apotheek, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien. De vergoedingen wisselen nogal bij Besured of Stad Holland. Controleer de condities van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Rughernia.

Verzekeringskantoor in Driezum

Heb jij het liefst een “echt” gesprek ten aanzien van jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Driezum. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur bespreekt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Driezum