Loading...

Zorgverzekering Driebergen-Rijsenburg Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Driebergen-Rijsenburg. Dit kan o.a. naar CZ, OHRA, Menzis, FBTO, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om het huidige contract goed te bekijken. Matcht deze geldende polis met jouw omstandigheden? Geholpen door de snelle zorgvergelijker kan iedereen snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende modules als alternatieve zorg + huidtherapie. De overstap is echt zo afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is nogal frustrerend. Feiten zoals Wlz + Mantelzorg komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of Kiemer tot aan HEMA en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via een zorgvergelijker tref je gelijk en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met de zorgbehoefte. Meer info? Op onze website bekijk je makkelijke adviezen aangaande de naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Deelen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Driebergen-Rijsenburg? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – inclusief handige filters – tref jij binnen 1 minuut welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Besured, Anderzorg, Promovendum is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-driebergen-rijsenburg


Meest gekozen zorgpolis in Driebergen-Rijsenburg?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Blessum afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Hieronder tref je enkele variabelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor o.a. Brughoektumor of Endoftalmitis, en tevens voor bijv. Pervasieve ontwikkelingsstoornis en Syndroom van Gerstmann. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (de max is €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra dekking voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Utrechtse Heuvelrug) of via een vereniging. Je ontvangt een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Driebergen-Rijsenburg?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Driebergen-Rijsenburg of ergens in de buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via het internet. Hieronder vind je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 6 behandelingen).
 7. Kies een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is National Academic dekking) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Driebergen-Rijsenburg?

De basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Driebergen-Rijsenburg. Zodoende staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en tevens Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Logopedie, Verloskundige zorg. Lees de voorwaarden van je actuele modules om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hierna check je enkele gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Driebergen-Rijsenburg wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Het basispakket vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: controleer goed of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Utrecht. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Driebergen-Rijsenburg. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Driebergen-Rijsenburg? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Driebergen-Rijsenburg zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er allerlei verschillende types zorg in de regio Utrechtse Heuvelrug. Neem nou kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, logopedie of ook psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, stoppen met roken. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij DSW en United Consumers. Bekijk de condities van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Vergoedingen Stoppen met roken.

Verzekeringskantoor in Driebergen-Rijsenburg

Prefereer jij een “echt” gesprek rondom jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Driebergen-Rijsenburg. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bekijkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Driebergen-Rijsenburg