Loading...

Zorgverzekering Drenthe Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Drenthe. Veel gekozen partijen zijn Achmea, VGZ, CZ, Menzis, OHRA. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt jouw bestaande polis bij jouw situatie? Aan de hand van de praktische zorgvergelijker mag ook jij nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals medische hulp buitenland en huidtherapie. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is soms lastig. Aspecten zoals College voor Zorgverzekeringen of Gemoedsbezwaarden zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van AnderZorg of Ohra tot o.a. De Friesland en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een professionele aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door onze zorgvergelijker bekijk je direct en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met je zorgwensen. Meer info? Hier lees je praktische gegevens ten aanzien van restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Zegge zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Drenthe? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de polisvergelijker – inclusief handige filters – tref jij direct welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-drenthe


Betrouwbare zorgpolis in Drenthe?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Warns afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Verderop bekijk je nuttige onderdelen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Crouzon-syndroom of Fluorosis, echter ook Poliep en Spaanse griep. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, gemeente (Drenthe) of via een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Drenthe?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Drenthe of rondom deze plaats. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever op internet. Hieronder tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 18 keer p/jaar).
 7. Bepaal de dekking voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Promovendum afsluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Drenthe?

Jouw basispakket dekt veel voorkomende zorgkosten in Drenthe. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer maar ook Verloskundige zorg, Logopedie, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Controleer de polisvoorwaarden van de actuele dekking en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina bekijk jij enige algemene zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Drenthe wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: controleer goed of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Drenthe. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Drenthe? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Drenthe is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog vele zorginstellingen in de streek Drenthe. Denk aan: diëtetiek, logopedie, ergotherapie, podotherapie of ook audicien, haptonomie, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij DSW of Salland. Bestudeer de condities van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Zelfstandig behandelcentrum.

Verzekeringskantoor in Drenthe

Heb jij het liefst face to face contact rondom een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Drenthe. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider controleert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Drenthe