Loading...

Zorgverzekering Drachten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Drachten. Dit kan o.a. naar OHRA, CZ, FBTO, Achmea, Menzis. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht jouw huidige verzekering met jouw wensen. Aan de hand van de scherpe zorgvergelijker kun jij snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende zekerheden als bijv. homeopathie / tand. De overstap is binnen mum van tijd gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is nogal niet makkelijk. Aspecten zoals Betalingsachterstand en Mantelzorg vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van ZorgDirect of inTwente tot o.a. Ditzo en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een professionele verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels onze zorgvergelijker detecteer je vlug en moeiteloos een voordelige verzekering die past bij jouw zorgwensen. Problemen? Op deze website check je handige info aangaande de aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis. Zie ook meer over de Woude zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Drachten? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de vergelijk module – met handige zoekfuncties – bekijk jij snel welke partij de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Besured is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-drachten


De beste zorgpolis in Drachten?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Blauwestad afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Op deze site tref je veel besproken begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Aambei of Hemopyrrollactamurie, echter ook Krentenbaard en Pulpanecrose. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Smallingerland) of soms een vereniging. Jouw “win” is een voordelige premie (korting van 5-10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Drachten?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Drachten of rondom deze plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger online. Hieronder vind jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 12 stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn HEMA dekking) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Drachten?

Jouw basispolis dekt veel zorgkosten in Drachten. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen, Medisch specialist. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Check de condities van de actuele modules om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hierna spot je een aantal gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Drachten wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Drachten. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Drachten? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €30 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Drachten moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Ook vind je allerlei zorgbedrijven in en rondom Smallingerland. Denk aan: kraamzorg, diëtetiek, logopedie, ergotherapie en ook plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken, haptonomie, apotheek. De dekkingen lopen sterk uiteen bij CZdirect of ONVZ. Bestudeer de afspraken van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Ringleiding.

Verzekeringskantoor in Drachten

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak t.a.v. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Drachten. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur controleert de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Drachten