Loading...

Zorgverzekering Dorst Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Dorst. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Menzis, Achmea, FBTO, VGZ. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past jouw afgesloten zorgverzekering bij jouw situatie? Geholpen door onze scherpe zorgvergelijker kun jij vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals vaccinaties plus geneesmiddelen. Het overstappen is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is best moeilijk. Aspecten zoals Woonlandpakket + AWBZ zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of National Academic tot o.a. CZdirect en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en gemakkelijk een geschikte verzekering die past bij de behoeften. Hulp nodig? Hier spot jij bruikbare info m.b.t. de aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico. Zie ook meer over De Wilp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Dorst? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – met uitgebreide functies – tref je binnen 1 minuut welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden, HEMA is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-dorst


Veel gekozen zorgpolis in Dorst?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Blaricum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Op deze site lees je meer over nuttige variabelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor onder andere Capgras-syndroom of Hypertrofische obstructieve cardiomyopathie, en tevens voor bijv. Placentaloslating en Spina bifida. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (de max is €500). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, een gemeente (Oosterhout) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dorst?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Dorst of in deze buurt. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger op internet. Hierna bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn negen keer p/jaar).
 7. Bepaal de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. De Goudse dekking) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Dorst?

Jouw basispolis betaalt een groot deel van de zorgkosten in Dorst. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek en Logopedie, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg. Check de voorwaarden van je huidige polis en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder lees je enkele gangbare zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Dorst wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: inspecteer of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Dorst. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Dorst? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Dorst is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstanties in en rondom Oosterhout. Onder andere: kraamzorg, diëtetiek, logopedie, podotherapie of haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij DSW of VvAA. Check de voorwaarden van je polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Vergoedingen Revalidatie.

Verzekeringskantoor in Dorst

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek aangaande de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Dorst. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider checkt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dorst